Здравейте,

Продължава, да. Не е регистрирано по ДДС, да вметна ако има значение.
Здравейте,

Имам ЕООД, самоосигурявам се като управител. Искам да направя фондация въпросът ми е мога ли да продължа да се самоосигурявам и след създаването й или има друго изискване.

Благодаря предварително!
Здравейте,

Имам интересен казус и моля за малко информация от тези, които са се сблъсквали с нещо подобно. Бях назначил един служител, но след 2 месеца го съкратих по чл.328, защото намалихме обема на работата и вече не ни бе нужен. Той отива на борсата, дадохме му заповед, попълнихме му книжката, но му дължим 1 месец обезщетение. Той е отишъл в Бюрото по труда и НОИ, където е отказал това обезщетение. Разбрах, след като му звъннах, за да донесе отново трудовата си книжка, която да стои при нас до края на месеца и следователно той ни каза, че отказал това обезщетение и се записал на борсата, като започвали от март да му изплащат полагащото му се.

Въпросът ми е сега ние какво трябва да направим? Дължим ли осигуровки върху това обезщетение, което е по закон след неговия отказ? Трябва ли да го извикаме да подпише нещо и какво?  :noexpression:

Благодаря предварително!